Both Agnes Tibold dij

Both Ágnes 1985-ben kapta meg kitüntetéses zongoratanári diplomáját, olyan kiváló művésztanárok és zenepedagógusok keze alatt csiszolhatta tudását, mint Hambalkó Edit, Ábrahám Mariann és Teőke Mariann. Kisebb kitérők után a híres budapesti Marczibányi téri Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, és Zenei Alapfokú Művészeti Iskolához került zongoratanárnak, korrepetitornak. 1998 óta volt megbecsült tanára a Bartók Béla Zeneiskolának. Gyermekei születése után először kisebb óraszámban, 2012 óta teljes állásban tanított Szombathelyen zongorát és látott el korrepetitori feladatokat. Hosszú éveken át volt zongorakísérője országos és regionális cselló- és hegedűversenyek díjazott növendékeinek, mindig nagy örömmel segítette munkájukat. Farsangi hangversenyeken rendszeresen szervezett közös produkciókat a tanszak tanáraival, növendékeivel együtt.

Zenei táborra és zongora továbbképzésekre készítette fel növendékeit. A zene gyógyító és fejlesztő hatásában bízva problémás gyerekek tanításával is foglalkozott. Osztálykoncertjein sziporkázó ötleteit is megvalósította: a zongorázás mellett ritmus-taps játékok, éneklés, a növendékek saját műveinek bemutatása, jelmezek, sőt prózai, színészi alakítások is jellemezték ezeket a koncerteket, jelentősen erősítve ezzel növendékeinek osztályközösségét. A Sistrum Zongoraversenyekre rendszeresen készített fel növendékeket, számos rendkívül kimagasló eredmény fűződött nevéhez. Legsikeresebb növendéke, Kóta Zsigmond több országos, nemzetközi és regionális verseny vagy fesztivál díjazottja, illetve kiemelt jutalmazottja volt.

Egy végtelenül tiszta lelkű, a zeneoktatást a legkifinomultabb igényességgel, magas színvonalon művelő kolléganőnk volt, távozása nagy veszteség tantestületünk számára, de vigasztalódjunk azzal, hogy Ági éteri lénye az ő álomvilágába szállt, abba a világba, amibe földi életében is olyannyira hitt.