Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar 


A zeneiskola legrégebben, több mint negyedszázada folyamatosan működő, számos hazai és nemzetközi sikert elért együttese. Tagjai közt a néhány éve hangszert tanulók mellett megtaláljuk a szakközépiskolás növendékeket, de sokan járnak vissza felsőfokú tanulmányaik mellett a közösségként is nagyszerűen működő zenekarba. További információk: wikipédia

 

Ifjúsági Vonószenekar


Tagjai a Bartók Béla Zeneiskola növendékei. Hétvégeken, heti rendszerességgel próbálnak, s szerepelnek helyi és országos rendezvényeken.  

Kórus


A társaséneklés fontos kiegészítője a hangszeres muzsikálásnak. Az elmúlt tanévben szervezett kórus nem csak az énekszakosokat várja, szívesen látjuk a nagyobb zeneiskolás növendékeket. 


Tanári együttesek

 

Zeneiskolánk tanárai - a tanítás mellett - igen nagy számban vesznek részt különböző együttesekben, állandóan töltekezve a zene megszólaltatásának élményével, s mintegy példát mutatva növendékeiknek. A Savaria Szimfonikus Zenekar és a Capella Savaria nem jöhetett volna létre, ha tanáraink nem vállalnak aktív szerepet életükben. Ma is többen játszanak mindkét nemzetközi hírű együttesben.