Szőllősi Balázs

szollosibalazsZenei tanulmányait Szombathelyen, a Bartók Béla Zeneiskolában, kürt tanszakon kezdte Buza Gáspár tanár úr növendékeként. Az 1989 - ben a III. Országos Kürtversenyen, III. helyezést ért el.
A szombathelyi Művészeti Szakközépiskola elvégzése után Debrecenben a Kodály Zoltán zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta tanulmányait, majd a Debreceni Konzervatóriumban (ma Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar), kürttanári diplomát szerzett 2000-ben, Kökényessy Miklós tanár úrnál. Az Országos Főiskolai Rézfúvós és Ütőhangszeres Versenyen 2000-ben különdíjas lett. Az 1998/99-es tanévtől két tanéven át a berettyóújfalui Állami Zeneiskola részmunkaidős tanára volt.

2001-től 2009-ig Kőszegen, a Budaker Gusztáv Zeneiskolában tanított.
2002-2004-ig a Körmendi zeneiskolában volt részmunkaidős.
2004 óta tanít a Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskolában.
2011-ben közoktatás vezetői szakvizsgát tett.
2009-2014-ig óraadó volt a Jánosházai Zeneiskolában.
2015-ben Győrben, a Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetében, Dr. Molnár Gyula tanár úrnál, tanári mesterszakos diplomát szerzett, kiváló minősítéssel.
Növendékei rendszeresen szerepelnek különböző országos és regionális versenyeken, szép eredményekkel. Az idei tanévben a VI. Jánossomorjai rézfúvós találkozó és minősítő versenyen (ami a Győr- Moson-Sopron megyei zeneiskolák regionális versenye) növendékei egy arany, egy nívó díjat és két különdíjat kaptak. Az idei Sistrum versenyen Nívó díjat kapott növendéke.
A XIII. Országos Kürtversenyen, Kisújszálláson, (márc. 4-6.) növendékei első és harmadik helyezést értek el, Szőllősi Balázs felkészítő tanári különdíjban részesült.
Szívesen muzsikál növendékeivel együtt, akár kamarazenéről van szó, akár fúvószenekarról.
Az ifjúsági fúvószenekar munkájában is aktívan részt vesz.