Kedves Szülők, Kedves Gyerekek!

Szeretettel köszöntünk Mindenkit iskolánk honlapján!

Összegyűjtöttünk néhány fontos információt, a zeneiskolai beiratkozással és a hangszerválasztással kapcsolatosan.

A Paragvári iskola zenei tagozatára a 2017/2018-as tanévre felvételt nyert gyerekek számára nincs felvételi, számukra kötelező a szolfézs órákon való részvétel.

Azokat a gyerekeket, akik még nem jártak zeneiskolába, meghallgatásra várjuk június 1 –én és 2-án 16-18 óráig a zeneiskola szolfézs 1-es és 2-es termébe!

Jelenlegi előképzőseink a szolfézstanár javaslata alapján a férőhelyek függvényében kezdhetik meg a 2017/2018-as tanévben hangszeres tanulmányaikat. Túljelentkezés esetén várólistát állítunk fel a szolfézs, illetve a felvételi eredmények alapján.

A jelenleg előképzős növendékeinktől írásban kérjük, hogy milyen hangszert szeretnének választani! Kérjük, hogy két hangszert jelöljenek meg, a második is olyan legyen, amit szívesen tanulnának! Az igényeket a szolfézstanárok gyűjtik össze. A választáshoz feltétlenül kérjék segítségüket, biztosan tudnak a gyerekek személyiségéhez illő, képességüknek megfelelő hangszert ajánlani.

Választható hangszerek: hegedű, gordonka, nagybőgő, (elektromos bőgő, basszusgitár) gitár, fuvola, furulya, oboa, klarinét, szaxofon, fagott, trombita, kürt, harsona, tenorkürt, baritonkürt, tuba, ütőhangszer, zongora, népzene.

 


A hangszerválasztáshoz „Hangszerbemutató hangversennyel” szeretnénk segítséget adni. Időpontja: Május 11. csütörtök 17 óra. Ezen a napon a hangverseny előtt 15 órától és a hangverseny után lehetőség lesz a hangszerek kipróbálására, megismerésére! Mindenkit szeretettel várunk!

A furulya, fuvola, klarinét, gitár, gordonka, hegedű, rézfúvós hangszerek, ütő és zongora hangszerekre való jelentkezés esetén minden jelentkezőnek meghallgatáson kell részt venni ahol a zenei -, ill. fizikai tulajdonságok, mozgáskészség megismerésével az adott hangszerre való alkalmasságot vizsgáljuk.

A meghallgatások időpontja minden hangszerre:
2017. június 1. (csütörtök), és 2. (péntek): 16.00-18.00 óráig

A meghallgatásokra a zeneiskola portáján lehet időpontot egyeztetni személyesen vagy telefonon.
(06 94 512-890).

 

Zongorára olyan tanulók jelentkezhetnek, aki otthon zongorával, vagy pianínóval, vagy digitális zongorával rendelkeznek. Erről a beiratkozáskor a szülőnek nyilatkoznia kell.

Hegedű, cselló, kürt, tenorkürt, tuba, harsona, oboa, klarinét, fagott hangszereket az iskola díjmentesen biztosít növendékeinek.

Furulyát mindenki maga vásárol, de csak a hangszeres tanárral való megbeszélés után!

A hangszeres óra hetente 2x30 perc, a szolfézs óra hetente 2x45 perc.

A Zeneiskola épületében minden hangszert tanítunk.

Az általános iskola első és második osztályosainak szolfézs óráit helyben tartjuk meg a Bolyai, Brenner, Gothard, Paragvári, Reguly, Oladi és Váci iskolákban.

A Paragvári iskola zenei tagozatosainak szolfézs óráit az általános iskola 6. osztályának végéig helyben oktatjuk.

Az általános iskola első, második és harmadik osztályos tanulóinak hangszeres oktatását lehetőségeink függvényében néhány iskolában (az alábbi felsorolás szerint) helyben végezzük.

  • Brennerben: furulya, hegedű, zongora
  • Bolyaiban: furulya, hegedű, oboa
  • Paragváriban: zongora, furulya, fagott, hegedű, népzene
  • Regulyban: furulya, hegedű
  • Oladiban: hegedű
  • Váciban: zongora, furulya, hegedű, gordonka

Az új hangszeres növendékek térítési díja: a 2016/2017-es tanévben 11200 Ft volt egy évre. A 2017/2018-as tanévben is hasonló nagyságrenddel számolunk. A térítési díjat az iskola és a fenntartó közös döntése alapján két részletben kell befizetni. Az első részlet október elején, a második részlet február végén esedékes. Ha valaki évközben kimarad, a második részletet is be kell fizetnie.

Kérjük a Kedves Szülőket, hogy iskolánk alapítványát lehetőségeik függvényében évi 3000 forinttal támogassák. Ennek befizetésére júniusban, a beiratkozáskor lesz lehetőség!

Tanévzáró hangverseny és bizonyítvány osztás: 2017. június 12. (hétfő) 17 óra

Beiratkozás a 2017/2018-as tanévre: 2017. június 13-14-15-én (kedd, szerda, csütörtök) 10-18 óráig.

A felvett növendékek névsorát még a beiratkozás előtt az iskola honlapján és hirdetőtábláján tesszük közzé.

Bármilyen egyéb kérdésük, kérésük van, forduljanak hozzánk bizalommal! Telefonon is szívesen adunk tájékoztatást!

Telefonszámaink: 94 512 890, 94 512 894